Jadłospis na okres Jadłospis 15.11-19.11.2021r.

 

JADŁOSPIS 15.11-19.11.2021r.

 

PONIEDZIAŁEK

Śniadanie:Chleb pszenno-żytni z masłem(1),szynka wieprzowa,pomidor,ogórek zielony,rzodkiewka,szczypiorek,herbata z cytryną,banan

Obiad:Zupa ogórkowa z ziemniakami zabielana(7)i(9),jabłka w cieście,miód,kompot wieloowocowy,marchewka do chrupania

Podwieczorek:Bułka wrocławska z masłem(1),konserw rybna w pomidorze,ogórek kiszony,herbata miętowa,gruszka

WTOREK

Śniadanie:Zupa mleczna-płatki owsiane,żurawina(7),chleb słonecznikowy(1) z masłem,ser żółty,jajko,papryka czerwona,ogórek zielony,banan

Obiad:Rosół z lanym ciastem(9),bitki wieprzowe,ziemniaki,,surówka z sałaty lodowej,,kompot wieloowocowy,jabłko

Podwieczorek: Kołacz z jabłkami,herbata malinowa

ŚRODA

Śniadanie:Bułka wrocławska z masłem(1),parówki na gorąco,ketchup,ogórek zielony,pomidor,jajko,rzodkiewka,papryka czerwona szczypiorek,kawa zbożowa z mlekiem(7),banan

Obiad:Zupa pieczarkowa z makaronem zabielana(7)i(9),pyzy z mięsem,buraczki czerwone,kompot wieloowocowy,jabłko

Podwieczorek:Grysik,polewa truskawkowa,ciastko biszkoptowe,pestki dyni

CZWARTEK

Śniadanie:Bułka wrocławska z masłem(1),serek śmietankowy,dżem brzoskwiniowy,kakao(7),banan

Obiad:Krupnik zabielany z jarzynami na podrobach(7)i(9),frykasy drobiowe,ryż biały i brązowy,warzywa na ciepło(kalafior,brokuł,marchewka),kompot wieloowocowy,arbuz

Podwieczorek:Grzanki ziołowe,herbata melisa,winogrono białe

PIĄTEK

Śniadanie:Tosty z masłem,ser żółty,ketchup,pomidor,ogórek zielony,kawa zbożowa z mlekiem(7),kiwi

Obiad:Zupa pomidorowa z makaronem zabielana(7)i(9),klopsiki z ryby(4),ziemniaki,surówka z kapusty kiszonej,kompot wieloowocowy,mandarynka

Podwieczorek: Banan,czekolada gorzka,ciastko maślane,żurawina,woda z cytryną

 

 

SPORZĄDZIŁA:                                                                            ZATWIERDZIŁA:

  Intendent                                                                                  Dyrektor Przedszkola